5. huhtikuuta 2017

Elina Pitkäkangas - KuuraElina Pitkäkangas - Kuura (2016)
Trilogian avausosa 
353 sivua

"Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava Kuura ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva." - takakansi 


Ensimmäinen kirja-arvostelu tässä blogissa, jee! Tämän kunnian sai tämä kotimainen nuorten fantasiaromaani Kuura. Suoraan sanottuna en edes tiedä olenko koskaan lukenut kotimaista nuorten fantasiaromaania, joten tämä kirja sai kunnian olla myös siinä ensimmäinen. Kuura yllätti mut positiivisesti ja on ehdottomasti yksi parhaista kirjoista, jonka olen tänä vuonna lukenut!

Kuura sijoittuu nykypäivän Suomeen, kuvitteelliseen Kuurankeron pikkukaupunkiin. Muurit suojaavat kaupunkia vaarallisilta ihmissusilta ja kaikkea kontrolloiva järjestö Jahti opettaa asukkaille lapsesta asti kuinka pahoja "hukat" ovat ja kuinka niiltä suojaudutaan. Ihmissudet ovat maailmanlaajuinen ongelma. 18-vuotiaat päähenkilöt Inka ja Aaron ajautuvat mukaan monimutkaiseen salaisuuksien pyörteeseen, kun Inkan pikkuveli joutuu onnettomuuteen ja Inka haluaa pelastaa tämän hinnalla millä hyvänsä.

Päähenkilöistä pidin Aaronista ehdottomasti enemmän kuin Inkasta. Inka oli käsittämättömän itsekeskeinen ja ajatteli aina vain sitä miten hän voi hyötyä eri ihmisistä. Kuitenkin luin Inkan kappaleet aina mielelläni, eli en inhonnut Inkaa niin paljon kuin olisi ehkä voinut. Aaron oli hieman miellyttävämpi ja pystyin jopa samaistumaan joihinkin hänen luonteenpiirteisiinsä, vaikka kyllä joskus Aaroninkin valintojen takia teki mieli heittää kirja ikkunasta. :'D

Ymmärrän miksi Pitkäkankaan kirjoitustyyli ei iske joihinkin lukijoihin, mutta mä pidin siitä todella paljon. Ehkäpä se johtuu siitä, että oon itsekin nuori ja kirjoitustyyli oli tarkoituksella sellainen kuin tämän ikäisten nuorten ajatukset tai puhetyyli on. Kirjoitustyylin lisäksi pystyin samaistumaan myös Inkan ja Aaronin lukioelämään, bileisiin sun muihin asioihin; olenhan itsekin lukion kakkosella.

Kokonaisuudessaan kirja oli onnistunut ja jäin tähän ihan kunnolla koukkuun - ei ehkä ihme, sillä tykkään todella paljon niin sanotusta urbaanista fantasiasta. Lopun tapahtumat tuntuivat ehkä vähän turhan nopeilta, mutta en osannut odottaa paria juonenkäännettä! 

Annoin Kuuralle neljä tähteä ja jään odottamaan innolla trilogian seuraavaa osaa, joka ilmestyy tässä kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti