1. toukokuuta 2017

Huhtikuu paketissaHyvää vappua ja toukokuuta! Huhtikuu on nyt saatu päätökseen ja päätin tehdä tälläisen pienen koontipostauksen; mitä luin huhtikuussa ja mitä olen suunnitellut toukokuulle.

Huhtikuussa alkoi tämän kouluvuoden viimeinen jakso. Tämä jakso on kauan odotettu, sillä mulla ei ole tässä jaksossa kuin viisi lukuainetta (ja kolme muuta kurssia) ja nämä aineet on vielä sellaisia, mistä ei yleensä tule läksyjä: mulla on enemmän aikaa lukemiselle! Oonkin ottanut tästä kaiken ilon irti ja sain luettua kolme kirjaa ja aloitettua neljättä.

➡️ Ruta Sepetys - Salt to the Sea
Tämä on ensimmäinen lukemani historiallinen romaani. Tarina sijoittuu toiseen maailmansotaan ja kertoo kolmesta pakolaisesta sekä yhdestä nuoresta natsisotilaasta. Pakolaiset yrittävät päästä Saksaan kukin omasta syystään, ja heidän tarinansa paljastuvat pikku hiljaa kirjan edetessä. Kaikki neljä hahmoa päätyvät samalle laivalle, jonka on tarkoitus viedä heidät turvaan. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitellusti... Salt to the Sea on todellakin sydäntäriipaiseva tarina ja samalla sain myös lisää tietoa toisesta maailmansodasta, vähän eri näkökulmasta kuin mitä koulukirjoissa kerrotaan. 
Annoin tälle 4/5 tähteä.

➡️ Marissa Meyer - Cinder
Edellisessä postauksessa on arvosteluni tästä kirjasta, joten en nyt ala uudestaan tästä höpöttelemään.

➡️ Jenny Han - P.S. I still love you
Päätin lukea uudestaan tämän, jotta kaikki tapahtumat olisivat hyvin mielessä ennen seuraavan osan lukemista. Ensimmäistä kertaa lukiessani tämän viime heinäkuussa annoin 5 tähteä, eikä mielipiteeni muuttunut nyt lukiessani uudestaan. 
Lisäksi aloitin Marissa Meyerin Scarletia eli jatko-osaa Cinderille. Sain siitä luettua vähän päälle sata sivua.

29.4. osallistuin Deweyn 24h lukumaratoniin (lisää inffoa lukumaratonista *täällä*), mutta se oli kyllä niin suuri epäonnistuminen minun osaltani. :D Päädyin lukemaan vain neljä tuntia ja yhteensä noin 130 sivua... Noh, ehkä kokeilen ensi kerralla uudestaan!

Toukokuussa mun lukulistalla on ainakin seuraavat kirjat (Scarletin lisäksi):
➡️ Jenny Han - Always and Forever, Lara Jean
➡️ Elina Pitkäkangas - Kajo
➡️ Sini Helminen - Kaarnan kätkössä
Lisäksi myös Han Kang - Vegetaristi, jos ehdin saada sen kirjastosta.


Millainen kuukausi teillä oli lukemisen suhteen, ja mitä kirjoja aijotte lukea toukokuussa? :)

4 kommenttia:

 1. Oih, kaikki noista mitä luit on omallakin lukulistalla, tosin Jenny Hanin trilogiaa en ole edes aloittanut vielä.. vaikka tilasinkin tuon toisen osan viime perjantaina kun oli alennuksessa. Pitääkin siis tarttua pikimmiten kirjaan! :D
  Mulla oli kauhea lukujumi viime kuukauden ja vähän vielä edelleen, joten lukemisesta ei meinannut tulla mitään :( ehkäpä nyt toukokuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Jenny Hanin trilogia kyllä auttaa lukujumiin! Se on sellasta helppoa luettavaa ettei tarvitse hirveästi ajatella mitään kun lukee, se vaan vie mukanaan :D

   Poista
 2. Pitäisikö sitä sittenkin vain aloittaa tuo Jenny Hanin trilogia jo tänään.. :D

  VastaaPoista