16. toukokuuta 2017

Sini Helminen - Kaarnan kätkössä  Sini Helminen - Kaarnan kätkössä (2017)
Sarjan avausosa
220 sivua

"Kaarnan kätkössä aloittaa neliosaisen reaalifantasiasarjan Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen."


Pinja on aina ollut kympin oppilas, hänellä on hyvä poikaystävä ja tulevaisuuden suunnitelmia. Yhden kännissä otetun kuvan takia hänen elämänsä kuitenkin suistuu raiteiltaan; ylioppilaskirjoitukset menevät huonommin kuin oli tarkoitus ja lopulta Pinjan äiti laittaa tämän kesätöihin, jossa hän tapaa salaperäisen mutta puoleensavetävän Virven. Pinjaa kiusaa myös hallusinaatiot Tuuliasta, joka väittää Pinjan olevan metsän väkeä. 

Pidin tämän tarinan ideasta: se on jotain uutta ja freesiä. Luin kirjan päivässä, sillä teksti oli niin helppolukuista ja tarina eteni nopeasti eteenpäin. Luulen kuitenkin, että olisin pitänyt tästä tarinasta enemmän nuorempana. Tarina tuntui liiankin yksinkertaiselta ja suoraviivaiselta.

Hahmoista pidin ehdottomasti eniten Tuuliasta ja Virvestä. Pinja on tässä kirjassa abi ja lähes 18-vuotias, mutta käyttäytyy kuin olisi 14. Olen itse 18 ja abi ensi syksynä enkä pystynyt samaistumaan Pinjaan lähes mitenkään - hän käyttäytyy jotenkin niin lapsellisesti.

Täytyy kuitenkin antaa myös positiivista palautetta siitä, että Pinja on bi-seksuaali ja kirjassa käsitellään myös muita seksuaalisuuden muotoja, joskin vähän stereotyyppisesti. Tällaista tarvittaisiin kuitenkin lisää nuorten kirjallisuuteen!

Annoin tälle kirjalle 2 / 5 tähteä. Idea on todella hyvä, mutta toteutus jäi mun mielestä vähän valjuksi. Saa nähdä tulenko lukemaan seuraavaa osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti