23. heinäkuuta 2017

BookTube-A-Thon 24.-30.7. Päivittyvä postaus

Moi! Mä osallistun tällä tulevalla viikolla viikon mittaiseen lukumaratoniin, joten päätin yrittää tehdä päivittyvää postausta mun lukemisista. Kerron tässä aluksi vähän koko tapahtumasta, mun "tbr" -pinon ja sen jälkeen sitten viikon mittaan päivittelen mun lukemisia.

Eli tosiaan; mikä on BookTube-A-Thon? - BTAT on vuosittain järjestettävä viikon kestävä lukumaratoni, joka tuo yhteen niin kirjatubaajat, bloggaajat, bookstagrammaajat kuin "tavalliset" lukijatkin. Tapahtuma järjestetään kesällä sekä jouluna, joskin tämä kesällä järjestettävä on mittakaavaltaan suurempi. BTAT:in perustaja ja järjestäjä on Youtubesta löytyvä Ariel Bisset. Kuten lukumaratoniin kuuluu, niin tavoitteena on lukea mahdollisimman paljon viikon aikana - kuitenkin BTAT:issa on myös muuta hauskaa ohjelmaa; Twitterissä järjestettäviä lukusprinttejä, arvontoja, kirjatubaajille joka päivä videohaasteita, bookstagrammaajille kuvahaasteita, alennuksia Book Depositoryssä... *Tässä* videossa on lisää inffoa! 

Mä oon osallistunut nyt kaksi kertaa BTAT:iin ja oon aina nauttinut ihan suunnattomasti! Jotenkin niin hauskaa ajatella, että tuhannet ihmiset lukee samaan aikaan ja tsemppaa toisiaan. Tänä vuonna oon mökillä lähes koko viikon, joten saan toivottavasti paljon luettua. 

Tämän vuoden lukuhaasteet ovat; 
"1/ Read a book with a person on the cover.
2/ Read a hyped book.
3/ Finish a book in one day.
4/ Read about a character that is very different from you.
5/ Finish a book completely outdoors.
6/ Read a book you bought because of the cover.
7/ Read seven books."
Mä en todellakaan saa seitsemää kirjaa luettua viikossa, mutta kokosin pienen pinon kirjoja mitkä haluaisin saada luettua! Ja nämä haasteethan ei siis ole todellakaan pakollisia, mutta hauska lisä. :)

 • Mary E. Pearson - The Kiss of Deception. Tämä täyttää kohdat 1 ja 2. 
 • Juhani Aho - Juha. Hyvä heittää yksi kouluun luettava kirja mukaan. :D Tämä toivottavasti täyttää kohdan 3!
 • Terhi Törmälehto - Vaikka vuoret järkkyisivät. Tämä täyttää kohdan 4, sillä käsittääkseni kirjan päähenkilö kuuluu helluntaiseurakuntaan.
Olisi ihan mahtavaa saada nämä ja ehkä lisääkin luettua, mutta saa nyt nähdä kun mun pitää lukea myös kirjoituksiin... Palaillaan asiaan huomenna eli maanantaina, jolloin lukumaratoni virallisesti alkaa! Ja jos joku haluaa vielä hypätä mukaan: tsekkaa BTAT:in Youtubekanava *tästä* ja Twitter *tästä*!

24.7. klo 22:45

Aloitin lukumaratonin ensimmäisen päivän, luonnollisestikin, kirjalla mikä ei edes ollut tbr-pinossani. :D Menin eilen illalla äidin kirjahyllylle katsomaan, josko siellä olisi jotain mielenkiintoista. Löysin hyllystä Anja Kaurasen "Sonja O. kävi täällä" ja hetken selailtuani päätin alkaa lukemaan sitä heti. Yöllä ehdin lukea n. 20 sivua ennen nukahtamistani. Tänään päivän mittaan tuli luettua päälle 100 sivua, ja nyt olen lukenut yhteensä  131 sivua. Vielä on kuitenkin iltaa jäljellä, ja suuntaankin tästä takaisin lukemaan!

 

26.7. klo 10 

Unohdin eilen tehdä päivityksen, hups... Mutta sain eilen luettua Sonja O.:n loppuun, luin siis 154 sivua. Tykkäsin Sonja O.:sta todella paljon, se jotenkin iski muhun ja laittoi ajattelemaan asioita! Tänään aamulla aloin lukemaan Vaikka vuoret järkkyisivät.
Yhteensä tähän mennessä luettu 315 sivua. Ei mikään päätähuimaava määrä, mutta lukumaratonin kaksi ekaa päivää oli vähän kiireisiä; onneksi tänään suuntaan mökille! 

 

26.7. klo 23:35

Tuntuu, että olisin lukenut tänään paljon, mutta oikeasti oon lukenut vaan 85 sivua. Vaikka vuoret järkkyisivät on aika hidastempoinen, mutta oon kuitenkin tähän mennessä tykännyt. En henkilökohtaisesti tunne ketään helluntaiseurakuntaan kuuluvaa, joten on mielenkiintoista lukea siitä! Kahdeltatoista alkaa seuraava lukusprintti Twitterissä, joten taidan osallistua siihen ja lukea vielä ennen kun nukahdan... :D Nyt olen lukenut yhteensä 400 sivua.

28.7. klo 11:50

Sain juuri luettua Vaikka vuoret järkkyisivät loppuun! Nyt olen siis lukenut noin kahden päivän vauhdilla, mikä on mulle hyvin. Yleensä mulla kestää noin viikko lukea yksi kirja. Eilen luin noin 163 sivua, yritin lukea kirjan yöllä loppuun mutta nukahdin. Nyt aamulla luin 40 sivua. Yhteensä olen nyt lukenut 603 sivua!

4 kommenttia:

 1. Osallistuin itse ensimmäistä kertaa vuosi sitten, ja se oli kyllä täysi floppi mun osalta enkä saanut lähes mitään luetuksi :D Just sille viikolle sattui kesän ainoa reissukin. Ehkä nyt menee paremmin! Tsemppiä lukemiseen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ole saanut mitään järjettömiä määriä luettua aiemmilla kerroilla, jos tällä kertaa menisi paremmin... :D Tsemppiä myös sulle!

   Poista
 2. Tsemppiä! Jään odottelemaan, että mitä mieltä olet tuosta The Kiss of deceptionista :)

  VastaaPoista