31. heinäkuuta 2017

Elina Rouhiainen - Kesytön

Elina Rouhiainen - Kesytön (2012)
Sarjan avausosa
426 sivua

"Kertasin mielessäni viime kuukausien tapahtumat. Äitini oli kuollut. Olin muuttanut pieneen kylään enoni luokse; enon, josta en ollut kuullutkaan vielä muutamaa kuukautta aikaisemmin. Minulle oli selvinnyt, että maailmassa on paljon sellaista, minkä olin aina luullut olevan satua. Ihmissudet olivat totta, ja mikä merkillisintä, minä elin heidän kanssaan."


Lukion kakkosta aloitteleva Raisa päättää muuttaa Helsingistä Kainuuseen, Hukkavaaraan, kun hänen äitinsä kuolee äkillisesti. Hän haluaa saada selville äitinsä menneisyyden, josta tämä ei koskaan pahemmin puhunut. Nopeasti muuton jälkeen Raisalle alkaa paljastua, ettei Hukkavaara ole kuin mikä tahansa kylä. Hän myös tapaa Mikaelin, joka - ilkeästä tyttöystävästään huolimatta - vetää Raisaa puoleensa.

Suoraan sanottuna Susiraja on mulle Twilight mutta Suomen maisemissa. Löytyy ihmissusia, vampyyreja, "kielletty romanssi", Mikael muistuttaa Edwardia. Mä olin suuri Twilight-fani silloin joskus ala-asteella ja yläasteen alussa, olen lukenut Epäilyksen viisi kertaa. Ehkäpä siksi jäin tähän sarjaan ihan koukkuun.

Hahmoista tykkään Raisasta ja Nikosta eniten. Raisa osaa sanoa mielipiteensä, ja uhmaa mm. pelottavaa laumanjohtajaa. Tulee myös jotenkin kotoisa fiilis, kun Raisa on Stadista ja tekee viittauksia Stadissa oleviin asioihin. :D Niko on niin sympaattinen ja vaan sellainen hahmo, josta on pakko tykätä. Mikaelista taas en tykkää sitten yhtään. Hän on ärsyttävän määräilevä, jotenkin tekopyhä ja sellainen "kaikki on pakko tehdä niin kuin minä haluan" -tyyppi. Luettuani sarjan seuraavan osan, Uhanalaisen, en voi sanoa vieläkään pitäväni Mikaelista.

Juoni on ehkäpä se, mistä tässä sarjassa eniten tykkään. Kesyttömässä juoni eteni sopivaa vauhtia, ja lopun tapahtumat saivat janoamaan seuraavaa osaa. Oon muutenkin lähiaikoina tykännyt Suomeen sijoittuvasta nuorten fantasiasta (Kuura). Rouhiaisen kirjoitustyyli on myös hyvin koukuttava. 

Annoin Kesyttömälle 3/5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Voi että! Mä taas tykästyin Mikaeliin ihan täysin :D Mä muutenkin tykkäsin tästä kirjasta tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä mä tykkään Mikaelin tyyppisistä hahmoista, en tiedä mikä siinä nyt mättää :D Jotenkin ehkä ärsyttää kun Raisa ei muusta puhukkaan kun kuinka upea ja hyvännäköinen Mikael on, että koko sen hahmo tuntuu jäävän vähän pinnalliseksi...

      Poista