2. elokuuta 2017

Heinäkuun luetut & BTAT17 koonti

Moi! Heinäkuu ja kesäloma on nyt ohi ja tämä kuukausi meni lukemisen osalta yllättävän hyvin! Pitkästä aikaa teki mieli lukea suomalaista, joten luinkin vain kaksi englanninkielistä kirjaa. Ensin esittelen kirjat jotka luin ennen BookTube-a-Thonia, sitten pieni koonti BTAT:ista ja lopuksi katsaus kirjoihin, jotka haluaisin lukea elokuussa.

➡ Sara Barnard - A Quiet Kind of Thunder
Tämän aloitin kesäkuun lopussa Saksan reissulla, ja luinkin sen pääosin junamatkoilla ja lentokoneessa. Kirja kertoo mykästä Steffistä sekä Rhysistä, joka on kuuro. Rhys tulee uutena kouluun ja Steffi, joka osaa viittomakieltä, laitetaan esittelemään hänelle paikkoja. Pikkuhiljaa nämä kaksi tutustuvat ja heidän välilleen alkaa muodostua romanttisia tunteita. Pidin Steffin ja Rhysin tarinasta todella paljon sillä en ole itse koskaan ollut edes tekemisissä kuuron kanssa, joten oli mielenkiintoista päästä tutustumaan millaista kuuron elämä voi olla. Lisäksi Steffin ahdistusta kuvattiin hyvin, eikä Rhys suoranaisesti parantanut häntä, niin kuin joskus kirjoissa voi olla. 4/5 tähteä.

➡ Elina Rouhiainen - Kesytön ja Uhanalainen
Kesyttömästä julkaisinkin jo postauksen ja Uhanalaisesta olen tekemässä postauksen lähiaikoina. Annoin Kesyttömälle 3 tähteä ja Uhanalaiselle 4.

Sitten kirjoihin, jotka luin viikon mittaisen lukumaratonin aikana!

➡ Anja Kauranen - Sonja O. kävi täällä
Tämä kirja ei ollut mun alkuperäisellä tbr-listalla, mutta aloin lukemaan sitä extemporesti löydettyäni sen äitini hyllystä. Lyhyesti sanottuna Sonja O. jotenkin iski muhun ja sai ajattelemaan. 4/5 tähteä.

➡ Terhi Törmälehto - Vaikka vuoret järkkyisivät ; postaus tulossa! 3/5 tähteä.

➡ Mary E. Pearson - The Kiss of Deception
Luin tämän loppuun vasta 1.8, mutta lasken sen nyt heinäkuun luettuihin, koska luin sen lähes kokonaan heinäkuun puolella. Tästäkin on tulossa postausta, mutta sanon nyt sen verran, että rakastuin. 4,5 / 5 tähteä.

Kokonaisuudessaan luin BookTube-a-Thonin aikana 2,5 kirjaa ja 811 sivua. Olisin voinut lukea enemmänkin, mutta pääasia että nautin kaikesta lukemastani! Seuraavaa lukumaratonia odotellen...
Mulla on nyt kunnon lukuinto päällä ja toivon lukevani paljon elokuussa. En tiedä kuinka hyvä asia tämä lukuinto on kun syksyn ylioppilaskirjoitukset lähestyy. :'D Mutta näihin haluaisin ainakin tarttua elokuussa:

➡ Elina Rouhiainen - Jäljitetty sekä Muistojenlukija
➡ Katri Alatalo - Käärmeiden kaupunki
➡ Mary E. Pearson - The Heart of Betrayal
➡ Leigh Bardugo - Shadow and Bone  
Saa nähdä ehdinkö saada Muistojenlukijaa ja Käärmeiden kaupunkia kirjastosta vielä elokuussa.

Miten teillä sujui heinäkuu lukemisen osalta ja mitä haluaisitte lukea elokuussa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti