6. elokuuta 2017

Terhi Törmälehto - Vaikka vuoret järkkyisivät

Terhi Törmälehto - Vaikka vuoret järkkyisivät (2017)
288 sivua

"Väkevä romaani uskosta ja epäuskosta, kaipuusta ja halusta kuulua johonkin, Kainuun yksinäisistä teistä ja Bogotan arvaamattomista kaduista."

17-vuotias Elsa päättää liittyä helluntaiseurakuntaan ystäviensä Talvin ja Miran kanssa. Kielillä puhuminen kiehtoo tyttöjä, ja he ajautuvat mukaan tiiviiseen yhteisöön. Elsan perhe ei kuitenkaan ymmärrä Elsan tarvetta etsiä ihmettä, mikä johtaa kuiluun Elsan ja perheen välille. Aikuisuuden kynnyksellä Elsa päättää lähteä Bogottaan, Kolumbiaan. Vuosien päästä hän tapaa siellä sissien vankina olleen Manuelin, joka vetää Elsaa puoleensa.

Poikaystäväni äiti suositteli tätä kirjaa, ja sain sen häneltä lainaan. Onneksi sain, sillä en luultavasti muuten olisi tätä lukenut - ja nautin Elsan tarinasta todella paljon!

Vaikka vuoret järkkyisivät on Törmälehdon esikoisromaanina todella onnistunut. Kieli on sujuvaa ja kaunista. Olen huomannut nauttivani kotimaisista romaaneista, jossa on pääosassa enemmänkin hahmot kuin juoni. Kaikki tämän tarinan hahmot ovat ihanan erilaisia ja enemmän taka-alalla olevat hahmotkin ovat omia persooniaan. Joskus kirjoissa sivuhahmot voivat olla tylsiä ja samanlaisia, mutta näin ei ollut tässä tarinassa. Elsan lisäksi lempi hahmoni on varmaankin Mira, johon pystyin jollain lailla samaistumaan. 

Tarinassa hypitään Elsan nuoruuden ja nykyisyyden välillä. Pidin enemmän luvuista jotka kertoivat Elsan nuoruudesta, Kolumbiaan sijoittuvat luvut olivat välillä tylsiä. Nuoruuteen sijoittuvissa luvuissa käsiteltiin enemmän helluntaiseurakuntaa ja kielillä puhumista, mikä on mulle täysin tuntematonta aluetta, joten ehkäpä siksi ne olivat musta kiinnostavampia. Elsan tutkimusmatka hänen uskoonsa ja omaan itseensä oli hienoa ja mielenkiintoista luettavaa.

1 kommentti:

  1. Mäkin pidin enemmän Elsan nuoruuden kuvauksista ja nuoruusajoista olisin voinut lukea enemmänkin. Bogotan kuvaus oli omaan makuuni välillä liiankin yksityiskohtaista ja ehkä sitä myöten juuri hieman tylsää niin kuin sanoitkin. :D

    VastaaPoista