13. syyskuuta 2017

Syksyn lukuvinkit

Moikka! Syksy, mun lempi vuodenaika, on vihdoin täällä. Ruska, sadesää, kirpeät syysaamut, villasukat ja kynttilät... syksyssä on sellainen oma spesiaali fiiliksensä! Syksyllä mun tekee myös mieli lukea tietyn tyylisiä kirjoja. Monet yhdistää syksyn halloweeniin ja kauhukirjallisuuteen, mutta mä en ole kauhun fani. Syksyllä mun tekee mieli lukea fantasiaa, jossa on ehkä vähän synkempi tunnelma. Päätin siis tehdä postauksen, jossa suosittelen teille mun mielestä täydellisiä kirjoja syksyllä luettavaksi!


Maggie Stiefvater - The Raven Cycle

Kun aloin miettimään mitä kirjoja tai kirjasarjoja suosittelisin, tämä tuli mulle ensimmäisenä mieleen. Tämän kirjasarjan (neljä kirjaa) tunnelma oikein huokuu syksyä! Kaunis kerronta yhdistettynä jännittävään ja moniulotteiseen fantasiaan, voiko parempaa yhdistelmää olla?
The Raven Boys kertoo selvänäkijän tyttärestä Bluesta, joka joka vuosi tiettynä päivänä kokoontuu yhdessä äitinsä ja tämän selvänäkijäystävien kanssa kirkon pihalle odottamaan kuolleita - tai pikemminkin pian, vuoden sisällä, kuolevia. Blue ei ole selvänäkijä, joten hän ei pysty näkemään heitä. Tällä kertaa hän kuitenkin näkee yhden; pojan, joka puhuu suoraan Bluelle. Myöhemmin Bluelle selviää pojan olevan Gansey, rikkaan perheen poika joka opiskelee paikallisessa poikien sisäoppilaitoksessa. Ganseyllä on ystävineen meneillään suuri etsintäretki: he yrittävät löytää kauan kateissa olleen walesiläisen kuninkaan.
“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”

The Raven Boys alkaa hitaasti, mutta kun hahmot tulevat tutuksi ja juoni alkaa edetä, ei tätä kirjaa voi laskea käsistä. Rakastan tässä sarjassa uniikin fantasian lisäksi sitä kuinka erilaisia kaikki hahmot ovat.

Cassandra Clare - The Infernal Devices

The Infernal Devices -trilogia on Varjojen kaupungit -sarjan "prequel"-sarja, eli se sijoittuu samaan maailmaan kuin Varjojen kaupungit, mutta tällä kertaa seikkaillaan viktoriaanisessa Lontoossa, vuosi on 1878. Viktoriaanisesta sateisesta Lontoosta tulee ainakin mulle ihan syksyvibat!
Tessa saapuu Lontooseen etsiäkseen kadonneen veljensä. Pian hänet vedetään varjometsästäjien, demonien ja muiden yliluonnollisten maailmaan, eikä kaikki olekaan aivan niin yksinkertaista kuin hän luuli.  
Jos et ole vielä lukenut Varjojen kaupunkeja, tämä trilogia on täydellinen aloituspiste. Jos taas olet lukenut Varjojen kaupungit ja pidit niistä, suosittelen tätä myös sinulle! Monet Claren fanit ovat sitä mieltä, että tämä trilogia on hänen sarjoistaan paras. 

Elina Pitkäkangas - Kuura

Tämä Suomeen sijoittuva ihmissusitarina sopii täydellisesti sateiseen syyspäivään. Kahdesta tähän mennessä ilmestyneestä osasta Kuurasta ja Kajosta erityisesti tämä jatko-osa Kajo tuo syksyn fiilistä. Olen tehnyt Kuurasta arvostelun, jos et ole sitä vielä lukenut niin tsekkaa se *tästä*
Tämä sarja pitää lukijan otteessaan ja jännityksessä lähestulkoon ensimmäisiltä sivuilta viimeiselle asti, ja jättää janoamaan lisää. 

V.E. / Victoria Schwab - Shades of Magic ja Monsters of Verity

Victoria Schwabin kirjat imaisevat lukijan mukaansa saman tien. Schwab todella omaa taidon luoda hienoja hahmoja (erityisesti pahiksia) ja maailmoja. 
Shades of Magic -trilogia kertoo Kellistä, joka on yksi viimeisistä Antareista; hän osaa matkustaa Punaisen, Harmaan ja Valkoisen Lontoon välillä. Hän toimii Punaisen Lontoon ambassadorina, eli hän vie tietoja eteenpäin eri Lontoiden hallitsijoiden välillä. Tämän kirjan synopsista on todella hankalaa selittää, joten suosittelen tsekkaamaan Goodreadsista virallisen. :D Olen lukenut vasta tämän ensimmäisen kirjan, mutta pidin siitä todella paljon ja suunnitelmissa olisi jatkaa trilogiaa lähiaikoina!
Monsters of Verity duologia (ensimmäinen osa This Savage Song) taas kertoo Kate Harkerista; ihmisestä joka haluaisi tulla yhtä armottomaksi kuin hirviö, ja August Flynnistä; hirviöstä joka haluaisi olla ihminen. 
"There’s no such thing as safe in a city at war, a city overrun with monsters."

-------------------------------------------------------------

Jos olette lukeneet joitakin näistä kirjoista, kertokaa ihmeessä mitä piditte niistä ja saa myös heitellä mulle suosituksia syksyyn sopivista kirjoista! :)

4 kommenttia:

 1. Tosi hyviä lukuvinkkejä olit keksinyt. Varsinkin tuo Maggie Stiefvater - The Raven Cycle kuulostaa todella hyvältä. Harmi vaan, kun hänen kirjojaan ei ole Väristys-sarjan jälkeen julkaistu suomeksi. Olen itse niin huono lukemaan englanniksi, sillä olen toivottoman hidas lukemaan enkuksi. Ehkä The Raven Cyclea voisi varovasti toivoa Suomeen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen vähän ihmetellyt miksei Raven Cyclea ole suomennettu, se on kuitenkin todella suosittu sarja maailmalla!

   Poista
 2. Etkös sä pohtinut Pottereiden lukua? Niissä on syksyn tunnelmaa ihanasti! Mä ainakin alotan taas syksyn pimenevinä iltoina paluun Tylypahkaan<3
  Ja näistä mitä oot tässä suositellut, niin jokainen löytyy omalta lukulistalta ! :D Pitää katsoa jos vaikka johonkin tarttuisi jo viikon päästä lukumaratonilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täytyykin nyt ottaa prioriteetiksi se Pottereiden lukeminen!

   Poista