31. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 suosikit

Tässäpä ne nyt on: mun tän vuoden suosikkikirjat! Viime postauksessa puhuin enemmän mun kirjavuodesta, joten tsekkaa se jos et vielä ole sitä lukenut. Nyt pidemmittä puheitta muutama sana näistä suosikeista!

- Minna Rytisalo - Lempi
Lempi oli yksi ensimmäisistä tämän vuoden luetuista ja rakastuin siihen aivan täysin. Kirjan tunnelma ja erityisesti kieli teki muhun suuren vaikutuksen.

- Erika Vik - Seleesian näkijä
Hurahdin Vikin fantasiamaailmaan sekä hahmoihin. Hän sanoi nimekseen Aleia on myös hyvä, mutta pidän erityisesti Seleesiän näkijästä. Kuten olen aikaisemminkin sanonut; haluan lisää tällaista kotimaista fantasiaa!

- Elina Rouhiainen - Muistojenlukija
Muistojenlukijassa erityisesti vaikutuksen teki romanitaustaiset hahmot. Kyseinen kulttuuri on mulle todella vieras, joten oli mielenkiintoista tutustua siihen hieman tämän kirjan kautta. Lisäksi tykkään Rouhiaisen kirjoitustyylistä. 

- Elina Pitkäkangas - Kuura & Kajo
En osaa päättää kummasta pidän enemmän, Kuurasta vai Kajosta. Toisaalta Kuuran lukeminen jäi mieleen lukukokemuksena, mutta Kajo on kirjana ehkä hivenen parempi. Vauhdikas juoni, vihattavat ja rakastettavat hahmot, ihanan tunnelmallinen ja tarinaan sopiva Suomi-miljöö... mitä muuta voi hyvältä nuortenkirjalta toivoa?

- Tove Jansson - Muumipappa ja meri
Tämä oli tosiaan ensimmäinen lukemani Muumikirja ja jäi ehkäpä siksi parhaiten mieleen. Tästä alkoi sekä Muumien että Toven fanitus. :D

Löytyykö teidän tämän vuoden suosikeiden listalta samoja kirjoja? :)

6 kommenttia:

 1. Pidin myös Rytisalon Lempi kirjasta. Se jäi pitkäksi aikaa mieleen. Kaikki Muumi kirjat ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi tosiaan on mieleenpainuva kirja, sitä on tullut ajateltua monta kertaa vielä lukemisen jälkeenkin. :)

   Poista
 2. Kivaa, että Seleesian näkijä oli mielestäsi hyvä. :) En itse sitä ehtinyt tässä joululoman aikana lukemaan, mutta alkuvuonna aion ehdottomasti ottaa lukuun. Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seleesian näkijä saa kyllä suuret suositukset multa. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Lempin yritän lukaista tänä vuonna. Se tais olla bookbeatissa niin vois koittaa siellä. Samoja ei löydy mun rakkauslistalta mut Vikin tiedän huipuksi.

  VastaaPoista