21. tammikuuta 2018

Vuoden 2018 lukuhaasteet

Moikka ja hyvää uutta vuotta! Uusi vuosi on jo hyvässä vauhdissa, mutta mulla ei ole ollut yhtään aikaa tehdä postauksia. Kevään ylioppilaskirjoitukset lähestyy, joten tuntuu että vietän kaiken aikani koulussa ja kirjastossa opiskelemassa. Mutta nyt vihdoin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni bloginkin suhteen ja tehdä tämän postauksen, mikä on ollut jo muutaman viikon mielessä; kerron siis tässä postauksessa lukuhaasteista, joihin osallistun tänä vuonna!

1. Helmet-lukuhaaste
Ensimmäistä kertaa lähden mukaan Helmet-lukuhaasteeseen. En ole koskaan aikaisemmin lukenut 50 kirjaa vuodessa, joten saapa nähdä tulenko ihan kaikkia kohtia täyttämään, mutta aina voi yrittää! Aijon tehdä haasteelle oman sivunsa tänne blogiin mihin listaan haastekohtiin luettuja kirjoja. 

2. Hyllynlämmittäjät
Totta kai mäkin kun kaikki muutkin. Eli siis minä myös aijon osallistua Sivumennen podcastin aloittamaan Hyllynlämmittäjät-haasteeseen, jossa on tavoitteena lukea omaan kirjahyllyyn unohtuneita kirjoja. 

Ilmeisesti haasteeseen on tarkoitus valita 12 kirjaa, mutta koska omassa hyllyssäni ei hirveästi lukemattomia kirjoja ole niin valitsin nämä seitsemän. Neljä on viime vuonna ostettuja/saatuja, kolme muutaman vuoden takaa. 

Booktubettaja emmmabooks järjestää koko vuoden kestävän readalongin Cassandra Claren kirjoista. Suurena Claren fanina päätin totta kai hypätä mukaan. Varjojen kaupungit -sarja on mulle ns. rakkain kirjasarja, johon tutustuin vuonna 2013 jos oikein muistan. En kuitenkaan ole lukenut kirjat kuin kerran, joten nyt tuli oiva mahdollisuus lukea kaikki uudestaan - tällä kertaa tosin englanniksi. Joka kuukausi olisi siis tarkoitus lukea yksi tai kaksi Claren kirjaa, ilmestymisjärjestyksessä.

Mihin haasteisiin te osallistutte tänä vuonna? Löytyykö teidän Hyllynlämmittäjistä samoja kirjoja? :)

6 kommenttia:

 1. Kahdessa ensimmäisessä haasteessa kans mukana :) Meillä ei näytä olevan samoja hyllynlämmittäjiä. Sinun seitsikostasi olen lukenut vain Pulkkisen Tottan, joka ei oikein ollut makuuni enkä ole sen jälkeen uskaltanut lukea muita Pulkkisen kirjoja. Toivottavasti sinä pidät siitä enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mä ostin tuon Tottan vähän heräteostoksena kun se oli tyyliin 6e jossain alessa, saa nähdä sitten mitä siitä pidän :D

   Poista
 2. Tsemppiä lukuhaasteisiin! Luin viime vuonna Vihan jonka kylvät ja se oli yksi vuoden parhaimmista lukukokemuksista, joten lämpimät suosittelut sille. Osallistun tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa hyllynlämmittäjään ja olen aika tyytyväinen niihin kahteentoista, jotka valitsin luettavikseni. Lisäksi osallistun Sarjakuvahaasteeseen tutustuakseni itselleni varsin vieraaseen kirjallisuudenlajiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viha jonka kylvät on ollut mulla lukulistalla jo ennen kun se ilmestyi englanniksi mutta en ole vieläkään tarttunut siihen... Pitää kyllä vihdoinkin lukea se kunhan saan kirjastolainat luettua!

   Poista
 3. Mieki osallistun hyllynlämmittäjiin ja Helmet-haasteeseen! :) Saa nähdä miten käy. Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista