16. heinäkuuta 2018

Syksyn 2018 odotetuimmat julkaisut & kirjatapahtumat

Moikka! Syksy lähestyy ja näin helteen keskeltä ajattelin tänään tutkailla kustantamoiden syksyn kirjakatalogeja ja jakaa teille julkaisut, joita odotan eniten. Lisäksi kerron mihin syksyn kirjatapahtumiin olen alustavasti osallistumassa!


Gummerus  • Erika Vik - Nefrin tytär (lokakuu): Kaksosauringot -sarja on nykyään yksi lemppareistani, joten odotan tätä innolla!
  • Sisko Savonlahti - Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (syyskuu): katalogin esittelytekstin perusteella tämä kuulostaa sen tyyppiseltä kirjalta, josta tykkään.
  • Holly Bourne - ... Ja onnellista uutta vuotta? (lokakuu): Luin Normaali-trilogian keväällä ja rakastuin, ihanaa päästä vielä hetkeksi takaisin Lottien, Evien ja Amberin pariin.
  • Minna Rytisalo - Rouva C (syyskuu): Tämä on varmaankin se julkaisu jota odotan koko syksyltä eniten. Lempi oli aivan huikea teos ja olen sen lukemisesta asti odottanut että milloin saan lukea lisää Rytisalolta!


  • Tammi: Elina Rouhiainen - Aistienvartija (syyskuu) Sama juttu, Muistojenlukija oli yksi viime vuoden lempikirjoistani enkä malta odottaa miten tarina jatkuu.
  • Myllylahti: Elina Pitkäkangas - Ruska (lokakuu): Kuura -trilogian päätösosa. Samaan aikaan haluan tämän jo käsiini ja en, koska en halua tämän trilogian loppuvan! 

Otava


  • Mohsin Hamid - Exit west (syyskuu): Tämä pakolaisuuteen liittyvä kirja on ollut mun tbr-listalla jo kauan, ja yllätyin iloisesti nähdessäni että tämä on suomennettu. Nyt viimein on aika tarttua tähän!
  • Jennifer Mathieu - Näpit irti! (lokakuu): Myös tämä feminismiä käsittelevä YA-kirja on ollut mun lukulistalla jo pidemmän aikaa, lainasin sen keväällä kirjastostakin mutten saanut aikaiseksi lukea sitä englanniksi. Nyt ei ole enää mitään syytä jättää tämä lukematta. :D


  • Karisto: Anu Holopainen - Sydänhengitystä (lokakuu): Lukiolaisen Tiiran tulevaisuudensuunnitelmat menee uusiksi, kun raskaustestiin piirtyy kaksi viivaa. En ole aikaisemmin lukenut nuortenkirjaa tähän aiheeseen liittyen, joten odotan mielenkiinnolla.
  • Harper Collins: Tahereh Mafi - A Very Large Expanse of Sea (lokakuu): 16-vuotiaan muslimitytön Shirinin elämä muuttuu entistäkin hankalammaksi 9/11-tapahtumien jälkeen. Mafi on yksi lempikirjailijoistani, enkä malta odottaa tätä hänen ensimmäistä realistista teostaan, joka kuulema osittain perustuu hänen omiin kokemuksiinsa.

Huh, on kyllä varmasti tulossa hyvä syksy kirjojen suhteen! Tosiaan en ole vielä täällä blogin puolella maininnut, että pääsin sisään yliopistoon ja aloitan kirjallisuustieteen opiskelun Tampereella nyt syksyllä! Elokuusta tulee todella kiireinen kun olen vielä töissä ja samalla pitää hoitaa muuttoa Tampereelle. Saa sitten nähdä miten se opiskelu lähtee sujumaan ja paljonko kaikkea ohjelmaa syksyn aikana on, mutta näillä näkymin mulla on kuitenkin suunnitteilla osallistua ainakin Helsingin kirjamessuille ja Hel-YA! -tapahtumaan. :)

Mitä julkaisua te odotatte syksyltä eniten? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti